Historie

Het eerste uitreksel van de kamer van koophandel is getekend in februari 1920 als expeditiebedrijf “A. de Klerk”.
Begonnen is Adrianus de Klerk met paard en wagen met kolenhandel aan de Hazeldonksezandweg te Zevenbergen. Zijn zonen werden ouder en deze gingen ook de kolenhandel in, Toen werd het “A. de Klerk en Zn.”
De oorlogsjaren braken aan en helaas tijdens de bombardementen in Zevenbergen november 1944 werd het woonhuis bedolven en alleen de oudste zoon Ko en de jongste zoon Piet overleefde deze aanslag.

Hierna is het transportbedrijf als “Gebr. De Klerk” voortgezet.
Ondertussen was het bedrijf overgegaan naar het veetransport met vrachtauto’s.
Ko de Klerk stierf in 1968 en Piet de Klerk zette het bedrijf voort met de naam “P. de Klerk”. In het jaar 1974 kwam zoon Hennie erbij en toen werd het “P. de Klerk en Zn.”.
Helaas kreeg vader Piet in 1980 een hartinfarct en kon hierdoor zelf niet meer werken. Hierdoor werd in 1988 de naam omgezet naar “H. de Klerk Transport” welke tot op heden nog gevoerd word.
We zijn sinds 1988 begonnen met stukgoed en het transport van zeecontainers. Het veetransport hebben we op 1 November 1998 verkocht incl. klanten aan een collega.
Hierdoor zijn we verder gegaan met het stukgoed en het zeecontainervervoer wat tot op heden nog steeds word uitgevoerd. Op deze manier word er dus al ruim 100 jaar door “de Klerk” transport over de weg verricht.